Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

10 maanden geleden

Café-Zaal De Hook

3 kampioensteams bij biljartclub de Hook!

Bij de Hook hebben de biljartteams een unieke prestatie geleverd door in alle 3 de klasse van de WBB Weert kampioen te worden.

De Hook 7 wist enkele weken geleden al winnaar te worden van de C-klasse. Henk Gerits, Mies Meulen en Huub Timmermans bleken na een spannend seizoen in de op een na laatste speelronde niet meer bij te halen door de rest en legden dus beslag op het eerste kampioenschap bij de Hook dit seizoen. Een week later wist Henk Gerits ook nog de persoonlijke titel te grijpen en was het feest helemaal compleet.

In diezelfde week wist ook de Hook 6 kampioen te worden. Zij spelen in de B-klasse van de WBB Weert en hen kon de titel in de laatste speelweek met een voorsprong van 11 punten eigenlijk niet meer ontgaan. Sten Bongers, William Luys, Servie Verstappen, Fer Strijbos en Huib Stultiens konden dan ook juichen op woensdag 12 april. William Luys werd 2e in de persoonlijke stand en teammaatje Sten Bongers legt beslag op plek 3.

Het klapstuk moest toen nog komen. In de laatste speelweek van de reguliere competitie stonden er nog 3 teams kort bij elkaar voor het kampioenschap in de A-klasse. De Kranen 1 hadden de beste uitgangspositie. Zij stonden op 93 punten met daarachter de Hook 1 op 89 en Micro 1 op 87 punten.
Op maandag voerde de Micro bar de druk op met een 9-0 overwinning. Hiermee pakten zij de koppositie. De Hook 1 wist op dinsdag middels een 7-2 overwinning gelijk te komen met de Micro 1 en het wachten was dus op de wedstrijd tussen de Hook 3 en de Kranen 1. Wonderwel wist de Kranen op woensdag niet verder te komen dan 3 punten en eindigden 3 teams op een gedeelde eerste plaats.
Een barrage tussen deze 3 teams moest uitsluitsel geven.

In de eerste wedstrijd tussen de Micro 1 en de Hook 1 was de druk duidelijk voelbaar. Beide teams kwamen niet tot grootse daden en de wedstrijd eindigde in een 4-4 eindstand. Daarmee hield de Hook 1 na een 4-0 achterstand haar titelkansen in leven maar de Kranen waren het meest tevreden met deze uitslag.
Een week later speelden de Kranen hun eerste partij bij de Hook tegen de Micro. De Kranen speelden sterk en legden een goede basis voor de laatste wedstrijd want zijn wisten met 9-3 te winnen van de Micro 1.

De Hook 1 moest dus in de laatste wedstrijd 5 punten goed maken op de Kranen want de stand was momenteel Kranen 1 op 9, Micro 1 op 7 en de Hook 1 op 4.
Eerste partij gelijk opgaand en vanaf beurt 19 nam Frank Camp het heft in handen tegen Peter van de Rieth. Frank wint en de Kranen lopen uit naar een verschil van 7 punten. De titel ligt voor het oprapen.
De Tweede partij leek een slachtpartij want Josef Rijnders had er na 10 beurten 36 tegen 18 voor Johan Knapen. Dus einde verhaal voor de Hook zou je zeggen. Nee dus. De volgende 12 beurten maakte Josef er nog 6 en Johan tikte het rustig uit met nog op de valreep een bonuspunt. Verschil nog 4 punten in het voordeel van de Kranen.
De derde partij zeer gelijk opgaand. Na 18 beurten Harrie van Dorp nog 5 en Johan Konings nog 9. In de 20ste beurt maakte Johan het uit en daarmee nog net een bonuspunt en Harrie net niet. Verschil nog 1 punt in het voordeel van de Kranen.
In De laatste partij zat het Frans Lamerikx de hele partij erg tegen en na 15 beurten was het 38 – 85 in het voordeel van Tom Reemers. Frans kreeg opeens vleugels en maakte in 4 beurten 45 caramboles en kwam op nog 4, evenals Tom op dat moment. Helaas voor de Kranen maakte Tom het vervolgens in de 19de beurt uit. Verschil 1 punt maar nu in het voordeel van de Hook.”
De Hook 1 pakt dus de titel in de A-klasse in een ongekende apotheose.
Tom Reemers, Johan Konings, Johan Knapen, Peter van de Rieth en vaste invallers Dennis de Graef en Carlo Reemers worden gefeliciteerd door alle aanwezigen en kunnen zich gaan opmaken voor een receptie bij de Hook op zaterdag 13 mei. Johan Konings weet tevens nog beslag te leggen op de 2e plek in de persoonlijke stand.

Dit jaar komen de kampioenen bij de teams dus allemaal bij de Hook vandaan.
... Meer lezenMinder lezen

 

Reageer op Facebook

Proficiat allemaal 🖒🖒🖒

Proficiat

proficiat

goede prestatie, al weer kampioenfeest!

Proficiat

+ Meer reacties

1 jaren geleden

Café-Zaal De Hook

Vanmiddag spelen we onze algemene kennisQuiz.
Teams van minimaal 2 en maximaal 6 personen en de kosten zijn € 2,00 p.p.
Inschrijven kan tot 15.00 uur vandaag. En dan beginnen we daarna meteen aan de Quiz.
... Meer lezenMinder lezen

Reageer op Facebook

Ut waas weer gezellig!

1 jaren geleden

Café-Zaal De Hook

Nog even voor de zekerheid: De quiz gaat morgen gewoon door!! Er was iets mis gegaan waardoor het evenement 2x op Facebook geplaatst was, waarvan er 1 verwijderd is..Maar alles is voorbereid en getest, dus tot morgen! ... Meer lezenMinder lezen

Meer laden...