Programma en standen:

Verslagen:

Hook 6 – Hook 3 8-0 (Dinsdag 4-8-2020)

Speelweek 3 staat in het teken van eerherstel voor de Hook 6 dat vorige week ongenadig hard op de broek kreeg van de Hook 2.  Vanavond speelt de Hook 6 in een aangepaste opstelling want coach Sten Bongers was niet tevreden en wellicht is het ook een tactische zet om de tegenpartij te ontregelen. Tom van Herten is het kind van de rekening. Sten gebruikt hem vandaag waar hij het best tot zijn recht komt en dat is achter de bar. Aan Huib Stultiens de taak om het geschonken vertrouwen te belonen met broodnodige punten.

De eerste partij van de avond is die tussen Luke “the Shadow” Steevens en Kris Staekenborg voor intimi ook wel bekend als Fritske. Voor Luke is dit de partij van het jaar. “Jos Joosten en Kris Staekenborg zijn de tegenstanders waar je niet van wilt verliezen”, aldus Luke. Tot op het bod gemotiveerd begint hij aan de partij. Voor Kris is dit prestigeduel minstens zo belangrijk en dus is de spanning om te snijden. Kris bezwijkt aan de druk en Luke schiet uit de startblokken. Na 8 beurten staat hij al op 13 caramboles en is hij dus halverwege. Het gat is inmiddels 9 caramboles en Kris kan niet antwoorden. Hoger dan 2 worden de series niet waardoor Luke op rozen zit. Hij kan zich een dipje veroorloven en wint uiteindelijk in 24 beurten. Kris kan zijn verlies maar moeilijk onderdrukken en gooit met termen als “sinterklaas” en “hij moet zich morgen een staatslot kopen.” Luke stapt een uurtje later tevreden op zijn fiets. Missie geslaagd.
Kris Staekenborg 13 caramboles – Luke Steevens 26 caramboles in 24 beurten.

Sten Bongers is in zijn nopjes. Fase 1 van het strijdplan is tot voltooiing gebracht. Nu is hij zelf aan zet tegen Laurens Derks. Normaliter moet Sten een goede kans maken tegen Lau al weet hij ook dat Laurens met gigantische series een fikse tik kan uitdelen. Lau begint met een serie van 14 en Sten antwoord met 16. Het begin van de partij is echter voor Lau die zijn goede spel tot beurt 9 vasthoudt en Sten op een achterstand zet. Sten gaat over tot plan B en met “Angsthazenbiljart” drukt hij de dadendrang van Lau de kop in en weet hij de partij in beurt 19 naar zijn hand te zetten. Lau is niet te spreken over het Masterplan van “Le Professor.” Sten weet dat zijn team inmiddels op 4 punten staat en dat hij zijn teammaten, die nog moeten spelen, hoop geeft op een mooi verloop van de avond.
Sten Bongers 66 caramboles – Lau Derks 65 caramboles in 19 beurten.

Dennis de Graef is invaller bij de Hook 3 vandaag omdat Jan Slegers op vakantie is. Dennis neemt het op tegen Huib Stultiens die net terug is van vakantie. De start is erg sterk voor Dennis die na 14 beurten op 24 caramboles staat. Hij hoeft er nog maar 12 en Huib staat op een achterstand van 26 caramboles. Om de een of andere reden stort Dennis compleet in. Boze tongen beweren dat hij steekpenningen heeft ontvangen. Dit resulteert in een ommekeer van de partij die start vanaf beurt 15. Huib maakt zijn 26 caramboles in een tijdsbestek van 17 beurten en Dennis komt er uiteindelijk 2 te kort. De Hook 6 komt hiermee op een 6-0 voorsprong.
Dennis de Graef 34 caramboles – Huib Stultiens 34 caramboles in 32 beurten.

Aan Fer Strijbos de taak om de Hook 3 in de persoon van Jos Seerden een meedogenloze afstraffing te geven. Fer, gesterkt door de resultaten van zijn teamgenoten, zet Jos al snel op een fikse achterstand. Series van 5 en 6 resulteren in een 21-9 tussenstand. Fer verslapt nogal gaandeweg en denkt zich dit te kunnen veroorloven totdat Jos plotsklaps een serie van 5 maakt en stiekem wel erg dichtbij komt. Een eindsprint in de laatste 2 beurten van 6 caramboles zorgen uiteindelijk toch voor de ultieme vernedering van de Hook 3 dat met 8-0 gaat zitten vanavond. De Hook 6, en captain Bongers in het bijzonder, nemen revanche met een uitgewerkt plan dat duidelijk succes had vandaag. We zijn benieuwd wat we in de laatste partij van de Hook 6 kunnen verwachten over 2 weken.
Fer Strijbos 33 caramboles – Jos Seerden 23 caramboles in 31 beurten.