Programma en standen:

Verslagen:

Hook 3 – Hook 2 4-4 (Dinsdag 26-8-2020)

De laatste speelronde in deze verlate en aangepaste zomercompetitie 2020 gaat vanavond van start.
Al met al hebben we enkele gezellige weken mogen biljarten en bovenal konden we eindelijk weer wat doen na maanden van thuiszitten. Het nieuwe normaal, biljarten zonder scheidsrechter en met gepaste afstand, is prima uit te voeren mits alle biljarters hun aandacht bij de wedstrijden houden. Vooralsnog ging dat bij de Hook prima en zien wij het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet.

De Hook 2 heeft genoeg aan een overwinning. Dit zou moeten lukken met 4 wedstrijden op de planning. Door afwezigheid van Jo Deckers die pas na 20.00 uur aanwezig kan zijn en ook de vertraging van Kris Staekenborg, die nog een kilo friet moet wegwerken, zit er weinig anders op dan te starten met de nummers 3 van beide teams.

Voor de Hook 2 komt dit overigens prima uit want dit betekend dat Mies Meulen gaat aanvangen tegen Jos Seerden. Mies wist zijn vorige 2 partijen te winnen en etaleert zijn vorm in de eerste 8 beurten met series van 9 en 7. Hij heeft al ruim de helft van zijn caramboles gemaakt maar moet waakzaam zijn want ook Jos doet goed mee met 13 punten in 8 beurten. Er volgt een fase waarin beide heren een trapladder aan strepen noteren alvorens Mies met een serie van 7 binnen 10 caramboles van de eindstreep komt. Jos hoeft er ook nog maar 8 te maken net als zijn zwager na 17 beurten en in de 7 beurten die volgen wordt het nog erg spannend. Mies tikt uit in 24 beurten en Jos verzuimt om zijn laatste carambole in de nabeurt te maken. Een nipte overwinning die direct de teamwinst veilig stelt in deze zomercompetitie.
Mies Meulen 44 caramboles – Jos Seerden 27 caramboles in 24 beurten.

De kopmannen dan in actie. Laurens Derks en Carlo Reemers mogen op het vanmiddag vers gelegde laken pogen hun series te maken. Lau komt met een serie van 38 op de proppen en Carlo antwoord met 19. Lau maakt er nog 25, 12 en later ook nog 10 en 15 waardoor in de 19e beurt 124 caramboles op de klok heeft staan. Carlo komt niet los. Tot beurt 20 weet hij niet meer boven de 10 te scoren en pas in de 21e beurt maakt hij er nog een keer 14. Dit betekend wel dat hij op 8 caramboles van het totaal geraakt en hij dus nog alle kans heeft om de pot te winnen. In de 3 beurten die volgen weet Lau zijn laatste 3 punten te maken en blijft Carlo steken op 84 van de te maken 89 caramboles.
Laurens Derks 127 caramboles – Carlo Reemers 84 caramboles in 24 beurten.

De zaak is wat opgehouden in de vorige partij en Jo Deckers en Jan Slegers zijn aan zet in pot 3. Jo start met 8 nadat Jan geopend heeft met 5 caramboles. Vervolgens gaat het redelijk gelijk op. In het begin neemt Jo een lichte voorsprong maar Jan knokt terug en neemt dan het initiatief. Bijster sterk spelen de heren niet maar het kan d’r mee door. Op het moment dat Jan de partij naar zijn hand begint te zetten maakt Jo een gelukkige bar en schrijver Krisje begint te knorren. Jo, bescheiden als hij is, maakt 11 caramboles uit dit mazzeltje en is helemaal terug in de wedstrijd. Als Jo in de volgende beurt stokt na 5 caramboles is hij nog 2 punten verwijderd van de winst. Helaas mist hij dan 2 beurten en kan Jan de pot pakken in 28 beurten.
Johan Deckers 50 caramboles – Jan Slegers 39 caramboles in 28 beurten.

Het is inmiddels 23.30 uur. Met Kris, die de laatste pot speelt wordt door de wedstrijdleider afgesproken dat de partij rond klokslag middernacht klaar zal zijn. Onderwijl gaat Tom de zaal klaarzetten voor woensdag als er weer een dartstoernooi is. Rond de afgesproken tijd komt hij een kijkje nemen en blijkt dat Kris zich prima aan de afspraak heeft gehouden tegen Peter Stappers. Die partij is nog wel bezig met nagenoeg ten einde. Kris heeft 9 caramboles en Peter inmiddels al 28 in 14 beurten. De teller stokt dan doordat Kris liever laat thuis is dan kansloos verliezen en zich nog even inspant maar dit mag niet baten want in 23 beurten tikt Peter de partij uit.
Kris Staekenborg 13 caramboles – Peter Stappers 34 caramboles in 23 beurten.